Regisztráció
Hogy meg tudd
osztani videóid
másokkal!
Feltöltés
Vigyázz!
Kész!
Feltöltés!
Publikálás
Hogy mások
is lássák mi
a kedvenced!
Hírek
Bulvár és celeb
hírek képekkel,
videókkal!
Prémium
belépés tagoknak!

Tájékoztató és
jelszó kérése!
 
Kategóriák Legnézettebbek Legújabbak Legjobb
magyar német angol francia olasz
Keresés!
Bejelentkezés - Felhasználónév: Elfelejtett jelszó Jelszó: OK!
Híreink Magyar nyelvű | Angol nyelvű

Flibanserin női potencianövelő
2009. 12 .04.

A flibanserin nevű szer bizonyítottan növeli a nők szexuális étvágyát, de a nemi vágy csökkenéssel küzdőknél akár károkat is okozhat. Pedig nekik lett kitalálva. Amióta 1998-ban piacra dobták V-betűvel kezdődő márkanéven ismert sildenafil-citrát potencianövelő gyógyszert, a világon sok millió férfiember nemi élete vett igencsak kedvező fordulatot, a gyógyszergyártók pedig elkeseredetten pedáloztak azért, hogy a nők számára is összehozzanak valami hasonlót. Úgy tűnik, végre sikerrel jártak a kutatók, ugyanis nemrég a Guardian arról számolt be, hogy egy flibanserin nevezetű anyag serkenteni képes a nők nemi vágyait. A cucc ugyan még kísérleti fázisban van, de a szakemberek szerint már nem kell sokat aludni, amíg a patikákba kerül.

A flibanserin libidót növelő hatására - mint sok más gyógyszer esetében - teljesen véletlenül derült fény, hiszen ez az anyag eredetileg antidepresszánsnak volt szánva, a teszteken azonban csúnyán leszerepelt. A vizsgálatokban részt vevő nők viszont egy érdekes mellékhatásról számoltak be: szexuális aktivitásuk látványosan megugrott, ráadásul a nemi érintkezés élvezetesebbé vált a számukra, mint a szer használata előtti időszakban. Érdekes összefüggés, hogy a férfi potencianövelő hatására is hasonló körülmények között jöttek rá a kutatók, a kék pirulákat ugyanis magas vérnyomás és egyéb szívbetegségek kezelésére próbálták fejleszteni, amikor is a hímnemű tesztalanyok jelentették a furcsa mellékhatást.

A két szer közötti kapcsolódás azonban ezzel ki is merült, míg a sildenafil-citrát a hímvessző simaizmainak ellazulására és ezzel a véráramlás erősödésére hat, addig a flibanserin az agy jutalmazó központját stimulálja. "A flibanserin a dopamin és a szerotonin neurotranszmitterek receptorának agonistája, ami annyit tesz, hogy ezeknek az idegsejtek működésére ható anyagoknak a hatását képes utánozni" - magyarázza Varga András szexuálpszichológus. "A dopamin egy olyan anyag, amely fontos szerepet játszik a szexuális együttlét élvezetében, azonban a flibanserin pontos működési mechanizmusa egyelőre még nem ismert."

Az viszont már kiderült egy kimondottan a nők nemi vágyát vizsgáló kutatás keretein belül, hogy a flibanserin korábban észlelt libidó-növelő hatása nem csak a véletlen műve volt. A kísérletben közel 2000 olyan nő vett részt, akiknél előzőleg csökkent nemi vágy szindrómát (HSDD - hypoaktive sexual desire disorder) állapítottak meg. Azok a nők, akik naponta 100mg-os adagban szedték a flibanserint, az addigihoz képest sokkal nagyobb nemi étvágyról és élvezetesebb szexuális élményről számoltak be, mint a placebo szerrel kezelt társaik. Persze egyik csoport tagjai sem tudták, hogy éppen milyen szert szednek be. "A flibanserin bizonyítottan növeli a nemi vágyat és szexuális élvezetet a HSDD-ben szenvedő nőknél" - jelentette be egy konferencián John Thorp professzor, a kísérlet egyik vezetője.

Thorp örömét azonban nem mindenki osztja. Főleg szexuálpszichológusok azért aggódnak, hogy a flibanserin csak egy felületes megoldás, sőt hosszabb távon akár ártalmas is lehet a nemi vágy hiányával küzdő nők kezelésében. Ezzel Varga András is egyetért: "A női libidó egy igen komplex dolog, és ezért ennek hiánya is sok összetevőből állhat. Sokszor komoly lelki probléma húzódik meg egy-egy ilyen eset mögött, és ha ezt egy flibanserin féle szerrel próbáljuk orvosolni, akkor csak súlyosbodhatnak ezek a gondok. Pont mintha a kertünket úgy próbálnánk gyomtalanítani, hogy a gyökerük kikapálása helyett csak a szárukat tépkedjük ki a nem kívánatos növényeknek. Szép lesz ugyan a kertünk, amit egy darabig élvezettel szemlélünk, de később még több gyom fog visszanőni, és akkor még nehezebb lesz kiirtani őket."

A flibanserinről azonban nem csak szakember, hanem nők és férfiak véleményére is kíváncsiak voltunk. "Nekem teljesen rendben van a nemi életem, de ha ezzel kapcsolatos problémám lenne, akkor kipróbálnám ezt a szert" - mondja a 31 éves Anna, akinek a véleményét a megkérdezettek nagy része is osztotta. Voltak azonban olyan vélemények is, amelyek azt hangoztatták, hogy "ha egy nő nem indul be egy pasira, akkor inkább próbálkozzon egy másikkal, mint hogy mindenféle gyógyszert tömködne magába". Azonban akik ezen az állásponton voltak, hozzátették, hogy tartós párkapcsolat esetén bizony ők is megfontolnák a flibanserin szedését. Többeket viszont az tartana vissza a gyógyszer használatától, hogy a férfi potencianövelővel ellentétben a flibanserint nem elég egyszer bevenni a megfelelő hatás eléréséhez, hanem huzamosabb ideig, napi rendszerességgel kell szedni.

A megkérdezett férfiak szintén megosztottságot mutattak abban, hogy miként vélekednek a női vágyfokozóról. "Szerintem, ha azért nem menne a dolog az ágyban, mert a feleségem csökkenő nemi vágyakkal küzd, akkor támogatnám egy ilyen gyógyszer szedését. Hiszen, ha nekem lennének problémáim, én is bekapnék egy kék pirulát" - meséli Gábor. Ezzel szemben Attila azon a véleményen van, hogy "másként is fel lehet dobni egy hanyatló szexuális életet", de ő alapból is ellenzi a gyógyszerszedést.

Így vagy úgy is van, azt meg kell jegyeznünk, hogy az általunk megkérdezettek közül egy nő sem szenved HSDD vagy más, hasonló jellegű problémától, csak úgy mint egyik férfi kapcsolata sem. A flibanserin viszont - a kutatók állítása szerint -, ha kereskedelmi forgalomba kerül főként a csökkent nemi vággyal küzdő nőkön próbálna segíteni, és nem egy szimpla szexuális együttlét feldobására szánják a szert.
 
Dildókat vettek a lányok a szexshopban
2016. 04 .30.

Dildókat vettek a lányok az Intimcenter szexshopban, és azzal elégítették ki egymást.
- Arccal a falnak nyomott, csókolgatott. Már a bugyimban volt a keze, ujjazott. Néhány pillanat múlva végigsimította...

Tovább...
 
Szexpláza online szexshop
2016. 04 .30.

A Szexpláza pornóoldal internetes Online szexshopot nyitott. Az alábbi kategóriákban árulja termékeit:
Vibrátorok Exkluzív vibrátorok
G-pontos vibrátorok
Letapasztható vibrátorok
...

Tovább...
 
Szerszámokat csinos lányokkal árulnak
2016. 04 .30.

Szerszámokat csinos lányokkal adnak el a nagy cégek. A reklám elengedhetetlen kelléke egy jó nő. A budaörsi szerszámbolt üzlet oldalán is találni pár jó bigét.

Tovább...
 
Horváth Nikolett szopja a faszt
2014. 07 .23.

Horváth Nikolett nem szereti a szájában a spermát, mert mikor beleélveztek, tiltakozott, hogy ezt nem akarta. Horváth Niki privát castingon ahol szopik, baszik a fotóssal.
Tovább...
 
Ha erotikus termék, akkor Intimcentrum szexshop üzlet és webáruház
2014. 07 .05.

Az Intim Shop erotikus webáruház az egyik legrégebben üzemelő szexshop Budapest belvárosában.
Az Intim Centrum erotikus termékeket értékesítő webáruház, mely a témába vágó bloggal és cikkekkel segíti a...

Tovább...
 
Szexshop Budapest, Intim Center
2014. 07 .05.

A Szexshop Budapest Erotika üzlet üzletet 18 éve nyitottunk. Az üzlet Astoriától 40 méterre a Deák tér felé található a Károly krt. 14. sz. alatti ház félemeletén. Úgy jöhet be a házba, mint egy lakó. A...

Tovább...
 
A szexuális vágy meghülyíti a férfiakat
2014. 07 .04.

A férfiak ne is erőlködjenek, az ő agyuk tökéletesen képtelen erre, és ezt már hivatalos kutatási eredmények igazolják.
A nők még úgy-ahogy megőrzik józan ítélőképességüket a gerjedelem pillanataiban, de a férfiak egy dögös szőke látványára jó messzire hajítják az agyukat, és a...

Tovább...
 
Paris Hilton
2013. 03 .13.

Paris Hilton villantás. Hatalmas agyvihar jöhetett össze Cannes-ban: Paris Hilton és Justin Bieber együtt buliztak Busta Rhymes születésnapi partyján! Ha ez még nem lenne elég, a Jezebel azt is megtudta, hogy a két főállású celeb még pár ember társaságában elment afterezni is,...

Tovább...
 
Maria Sharapova
2012. 12 .06.

Maria Sharapova Black Panties Upskirt. Maria Sharapova és vőlegénye, Sasha Vujacic útjai közel három év után váltak el. A hírt múlthéten Sasha jelentette be, majd pár nappal később Maria is megerősítette.

Tovább...
 
Anna Friel
2012. 12 .06.

Anna Friel's Nipples Thru her Bra & Blouse.
Anna Friel angol színésznő. Karrierjét a Channel 4 drámasorozatában, a G.B.H.-ban kezdte. Sokaknak elsősorban a Halottnak a csók című sorozatból, illetve a Goal! filmekből lehet ismerős. Fontosabb szerepei közé tartozik még a Báthory...

Tovább...
 

Összesen: 1095

Legnézettebb címkék

animalszex, lószex, magyar, állatszex, dogsex, casting, brutál, amatőr, pornó, otthoni

Legújabbak


I Love Sky 3D
időtartam: 04:01
beküldte: Mport.hu
dátum: 2017.07.22.
(0/0)


Légi tesztek repülő és...
időtartam: 06:35
beküldte: Tini
dátum: 2017.06.26.
(0/0)


Tribunj
időtartam: 02:06
beküldte: Webhaz
dátum: 2017.05.03.
(0/0)


Hargita Bea miatt baleset
időtartam: 02:37
beküldte: deface
dátum: 2017.05.02.
(0/0)


101 kiskutya 2 - Trailer
időtartam: 01:00
beküldte: MrAngel
dátum: 2017.05.01.
(0/0)

Legnézetebb felhasználók

Szexplaza, ., Amator, manfist, xxx, cool, www.iwiw.tw, Teen.hu, -, KingKong

Impresszum | Felhasználási feltételek | Hirdess nálunk! | Írj nekünk!
©Info-Tech Kft. 2019